Milieuvriendelijk drukwerk

Drukkerij Kempers drukt natuurlijk milieuvriendelijk. Wij drukken volgens het Waterless-printing systeem. Daarmee besparen we niet alleen water, maar ook papier en inkt. Wij gebruiken geen chemicaliën en produceren dus veel minder afvalstoffen. Download ons milieucertificaat.

 

Onze drukpersen verbruiken geen water. Daarmee besparen wij zo’n 10.000 tot 25.000 liter water ten opzichte van conventionele drukkerijen. Per machine, per jaar, welteverstaan.

 

Wij gebruiken inkt op basis van Soja-olie. Maar daar stopt het niet mee. Nieuw! Tests met inkt op basis van Rijst-olie zijn succesvol verlopen. Door deze inkt kan het papier eenvoudiger worden gerecycled.

 

Doordat we geen water in onze drukpers gebruiken zijn we sneller op kleur. Wij verbruiken daardoor tot 80% minder proefvellen.

 

Wij maken onze drukplaten met behulp van laser en geheel zonder chemicaliën. We drukken bovendien waterloos en gebruiken daarom geen Isoprophyl-alcohol of alternatieve toevoegingen in de drukpersen. Onze CO2-uitstoot is zo’n vijfmaal minder dan bij conventionele persen.

 

Doordat we geen water in het inktwerk gebruiken, kan de inkt niet emulgeren. Hierdoor behoudt het zijn kleurkracht als het wordt opgebracht. Wij hoeven dus minder inkt op te brengen en besparen dus aanzienlijk op inktverbruik. Minder inkt en meer kleur.

 

Onze stroom is al sinds 2009 groen. Hiermee helpen wij de CO2-uitstoot verminderen.

 

Wij zijn partner van MVO Nederland. We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

 

Wij zijn al sinds 2008 FSC®-gecertificeerd. Hierdoor helpen we mee bij het gebruik van beheerde bosbouw voor de papierfabricage. Ook mogen wij uw drukwerk voorzien van het FSC®-logo.

 

Wij zijn lid van de International Waterless Printing Association (IWPA).
Dit is een wereldwijde non profit organisatie van milieuvriendelijke drukkerijen.
Leden hebben het recht om gebruik te maken van het Waterless printing logo.
Door het plaatsen van dit logo op uw drukwerk, laat u zien dat u milieuvriendelijk inkoopt.