Milieuvriendelijk drukwerk

Steeds meer mensen, kiezen voor bedrijven die duurzaam en milieuvriendelijk produceren. Wij van Drukkerij Kempers vinden dat een positieve ontwikkeling en helpen u graag bij het maken van een duurzame of bewuste keuze als het gaat om milieuvriendelijk geproduceerd drukwerk. Concreet betekent dit dat wij drukken met een waterloos offset systeem (Waterless Printing). Daarmee besparen we niet alleen grote hoeveelheden drinkwater, maar ook papier en inkt. Wij gebruiken geen chemicaliën, produceren hierdoor veel minder afvalstoffen en werken met volledig gifvrije full colour inkten die zelfs Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Gewoon omdat we, waarschijnlijk net als u, niet willen dat er bijvoorbeeld giftige stoffen in voedselverpakkingen komen. Groen is een kwestie van doen. Doet u mee?
It’s in our nature. Download ons milieucertificaat.

Water- besparing

Onze drukpersen verbruiken geen water. Daarmee besparen wij zo’n 10.000 tot 25.000 liter water ten opzichte van conventionele drukkerijen. Per machine, per jaar, welteverstaan.

Plantaardige inkten

Wij zijn op dit moment de enige drukker in de wereld die waterloos drukt met nieuwe gifvrije full colour bio inkt, gecertificeerd: Cradle to Cradle / Isega “low migration” / Din Certco “compostable”. Hiermee zijn de inkten composteerbaar en zeer geschikt voor voedselverpakkingen en drukwerk t.b.v. kinderen etc. Zeer eenvoudig recyclebaar.

Papier- besparing

Doordat we waterloos drukken zijn we sneller op kleur. Wij verbruiken daardoor tot 80% minder proefvellen.

Minder afvalstoffen

Wij maken onze drukplaten met behulp van laser en geheel zonder chemicaliën. We drukken bovendien waterloos en gebruiken daarom geen Isoprophyl-alcohol of alternatieve toevoegingen in de drukpersen. Onze CO2-uitstoot is zo’n vijfmaal minder dan bij conventionele persen.

Kleurkracht

Doordat we geen water in het inktwerk gebruiken, kan de inkt niet emulgeren. Hierdoor behoudt het zijn kleurkracht als het wordt opgebracht. Wij hoeven dus minder inkt op te brengen en besparen dus aanzienlijk op inktverbruik. Minder inkt en meer kleur.

Groene stroom

Onze stroom is al sinds 2009 groen. Hiermee helpen wij de CO2-uitstoot verminderen.

Partner MVO Nederland

Wij zijn partner van MVO Nederland. We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

FSC® gecertificeerd

Wij zijn al sinds 2008 FSC®-gecertificeerd. Hierdoor helpen we mee bij het gebruik van beheerde bosbouw voor de papierfabricage. Ook mogen wij uw drukwerk voorzien van het FSC®-logo.

IWPA

Wij zijn lid van de International Waterless Printing Association (IWPA).
Dit is een wereldwijde non profit organisatie van milieuvriendelijke drukkerijen, die gebruik maken van het Waterless offset systeem.
Leden hebben het recht om gebruik te maken van het Waterless printing logo.
Door het plaatsen van dit logo op uw drukwerk, laat u zien dat u milieuvriendelijk inkoopt.